Over Ulysses

Ulysses Agency agentschap en intermediair werd in 2002 opgericht door Joyce van Rijn. Door de ruime ervaring die ze meebrengt kent Joyce de weg binnen het tv- en filmlandschap.

Na haar studietijd (vooropleiding Toneelschool in Arnhem en een master Kinderpsychologie) werkte Joyce als production coordinator, script girl, casting director en regie-assistente mee aan verschillende televisieproducties en films zoals Twee vorstinnen en een vorst en Schatjes.

Tussen 1984 tot 1990 was ze werkzaam als Creative Director voor Riverside Pictures en werkte in die hoedanigheid mee aan o.a. Flesh & Blood, Blonde Dolly en Havinck. Bij Joop van den Ende was ze werkzaam bij de International Division, en had daarnaast de leiding over het Talent Fund dat ontwikkeling van ideeën en scenario’s financierde. Ook was ze verantwoordelijk voor scriptontwikkeling en scouting van schrijvers op de internationale film- en televisieafdeling van Hungry Eye Pictures.

Daarna werd het tijd om met haar opgedane know how een eigen bedrijf op te zetten om scenaristen en regisseurs te begeleiden in realiseren van hun filmprojecten: Ulysses Agency was geboren.